Sabeu perquè és celebra aquestes festes? El Dimarts de Carnestoltes té el seu origen en el Cristianisme, simbolitzava l’últim dia on podíem permetre’ns tots els vicis. A partir d’aquí començaven els 40 dies d’abstinència fins a la quaresma. Així que la gent aprofitava aquest dia per celebrar una gran festa.

La Barceloneta com a barri tradicional de Barcelona també celebra aquestes festa i comencen avui dijous dia 8 de febrer unint-se a la festa de Carnestoltes als Mercats. Molts mercats participen avui en un concurs i desfilada de parades disfressades amb degustacions gastronòmiques. El Mercat de la Barceloneta posa el llistó molt alt i us recomanem anar a gaudir de l’ambient i de la tradició.

Es farà també el lliurament del tradicional Pebrot d´Or premi que s’atorga a la parada millor disfressada del Mercat de la Barceloneta.

Foto: Botigues de Catalunya

Foto web dels mercats

El diumenge 18 de febrer el barri de la Barceloneta posa punt i final a aquestes festes populars. Durant dies previs van havent-hi festejos per tots els barris de Barcelona us deixem en aquest link on podreu veure el calendari dels diferents actes als diferents barris. Es poden realitzar recorreguts i anar passant d’una festa a una altra.

Tal com hem explicat el punt i final del Carnestoltes ho posa el barri de la Barceloneta organitzant la seva rua de carnestoltes pels carrers i places del barri de pescadors més emblemàtic de la ciutat de Barcelona. L’inici de la rua és a la Plaça Poeta Boscà. Pot participar tothom si compleix el requisit obligatori: ANAR DISFRESSAT.

Foto: Ajuntament de Barcelona

David López, president de la Associació Front Marítim Barceloneta, ha estat nomenat nou president de la FECASARM
Video esdeveniment #1000raons Hospital del Mar

Pin It on Pinterest

Mantente informado

Suscribete a nuestra newsletter y conoce todas las actividades de la asociacion y noticias del barrio.

Te has suscrito, confirma la direccion desde tu correo.