Ens trobem a les portes del dia de Sant Joan, la nit més curta i el dia més llarg de l’any. Per a molts catalans, és una de les festivitats més importants on se celebra l’arribada de l’estiu i tot un ritual per donar força al sol, ja que a partir del 24 comença el compte enrere i els dies s’acurten progressivament fins a l’arribada del solstici d’hivern.

Aquest dia està fortament arrelat a dos elements; al foc, que representa la puresa, i a l’aigua, que simbolitza la curació. És per aquest motiu, que els barcelonins aprofiten la vigília del 24 de juny per sortir al carrer a fer fogueres, tirar petards, gaudir d’espectacles de focs artificials i banyar-se al mar. I no ens oblidem del menjar oficial d’aquest dia, la coca de Sant Joan, que serà la protagonista en totes les pastisseries de la ciutat.

A Barcelona, ​​nombroses entitats organitzen revetlles populars pels carrers i les places principals, aquestes compten amb orquestres, balls i fogueres. Però hi ha un lloc que no pot faltar aquest dia: La Barceloneta. Una molt bona manera de passar aquesta jornada és assistint a la platja de la Barceloneta. Els més de 1000 metres de sorra amb els que compta, fa que sigui un dels llocs preferits entre els catalans per festejar aquest dia.

Bon ambient, fogueres, platja… què més es pot demanar? A part d’estar en una situació geogràfica excepcional gràcies a la bona la comunicació del transport públic amb altres àrees; l’antic barri pesquer compta amb centenars de restaurants, bars i discoteques a ple peu de mar on gaudir d’aquesta fantàstica jornada.

A continuació us deixem una selecció de festes que tindran lloc a la revetlla de Sant Joan:

Gaudeix del millor ambient a una zona excepcional.

AFMB esponsoritza l’històric club de futbol CF Barceloneta
L'Associació Front Marítim Barceloneta fa una donació de 3.636 euros a l'Hospital del Mar per a la investigació del càncer de mama

Pin It on Pinterest

Mantente informado

Suscribete a nuestra newsletter y conoce todas las actividades de la asociacion y noticias del barrio.

Te has suscrito, confirma la direccion desde tu correo.