L’arrelat llegat pesquer, l’entranyable caràcter dels seus habitants i l’ inigualable tradició que porta a les seves esquenes, fan del barri de la Barceloneta un dels més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

 

Aquest cap de setmana, del 19 al 21 de maig, et convidem a que t’ empapis dels seus costums i la seva cultura assistint a la Festa dels Cors, una popular celebració que compta amb més de 150 anys d’antiguitat. Originalment, durant aquestes jornades, els veïns de la zona realitzaven intercanvis de béns entre els pobles pescadors i els de l’interior. Actualment, els habitants d’aquest barri s’ajunten en els anomenats “cors” que no són altra cosa que agrupacions de persones que, mitjançant un to humorístic, vesteixen els carrers d’alegria, de festa i d’espectacle.

 

Antigament, la gent sortia al carrer amb elements que simbolitzaven la seva professió laboral, com ara una canya de pescar o un timó. Aquesta tradició es segueix mantenint actualment, tot i que cada vegada són més els que intenten innovar relacionant la vestimenta amb un tema d’actualitat o, simplement, humorístic.

 

Un festeig on els veritables protagonistes són els gremis i veïns del barri de la Barceloneta que és transformen en totals animadors fent partícip a tot aquell que vulgui formar part d’aquesta meravellosa celebració contagiant l’esperit de festa i l’amor que senten pel barri.

 

Encara que hi ha ambient durant tot el cap de setmana, la veritable essència d’aquesta festa es pot veure a les hores puntes, és a dir, quan els cors apareixen transformant els carrers en un autèntic carnaval de música i de color.

 

A continuació us deixem l’horari

Dissabte 19 de maig:

Cors muts de la Barceloneta. Hi participaran tots els cors de la Barceloneta.

Horari: de 8 del matí a 3 de la tarda.

 

Dilluns 21 de maig:

Segona Pasqua. Cors Muts de la Barceloneta. Hi participaran tots els cors de la Barceloneta.

Horari: de 5 de la tarda a 12 de la nit

 

 

 

Fotos portada fuente Silenzine

Esdeveniment familiar: Gràcies per demostrar que hi han #1000raons per lluitar contra el càncer de mama
Us esperem a tots el dissabte 12 de maig en l'esdeveniment #1000raons

Pin It on Pinterest

Mantente informado

Suscribete a nuestra newsletter y conoce todas las actividades de la asociacion y noticias del barrio.

Te has suscrito, confirma la direccion desde tu correo.